برگزاری نکوداشت " دکتر نورالدین مستشاری"

نکوداشت دکتر نورالدین مستشاری پزشک و نیکوکار گیلانی  زمان: دوشنبه 10 دی ساعت 16:00 مکان: پژوهشکده گیلان شناسی    زندگی‌نامه‌ی زنده یاد دکتر سید نور‌الدین مستشاری دکتر سید نور‌الدین مستشاری در 16 فروردین ماه 1319 خورشیدی در محله‌ی ساغری‌سازان رشت دیده به هستی گشود. خانواده‌ی وی از مردم اصیل و بافرهنگ شهر رشت بودند. پدرش حاج سید علی، مدیر کل فرهنگ گیلان و مادرش خانه‌دار و از خانواده‌ی بالازاده‌ها بود. خانواده ی وی دارای سه پسر و یک دختر بودند؛ برادر بزرگ خانواده سید ضیاء‌الدین، پزشک و برادر دیگر، سید مرتضی استاد شیمی دانشگاه گیلان شدند. وی تحصیلات ابتدایی را در دبستان فارابی رشت و دوره‌ی متوسطه را در دبیرستان شاپور (شهید بهشتی فعلی)، به پایان برد و در سال 1337 در دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه گیلان پذیرفته شد و در سال 1345 از دانشکده پزشکی تهران در رشته‌ی پزشکی عمومی فارغ‌التحصیل شد. بلافاصله به سربازی اعزام و دو سال به عنوان سرباز سپاه بهداشت، در مناطق محروم استان فارس طبابت کرد. در سال 1347 به رشت برگشت و در جمعیت شیرخورشید سرخ به عنوان ریاست بانک خون، مشغول به کار شد و اولین بانک خون استان گیلان را راه‌اندازی و تأسیس نمود. همچنین در مطب شخصی خود، در چهارراه میکائیل رشت، به مداوای بیماران پرداخت. او در حین کار طبابت به نوشتن مقالات علمی و پزشکی نیز پرداخت و برخی از مقالات او در مجلات خارج از کشور و داخل کشور به چاپ ‌رسید. با آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، در سال 1365 برای خدمت به مجروحان بیمار به جبهه‌های جنگ اعزام و مدت‌ها در بانه‌ی کردستان به مداوای مجروحان پرداخت و حتی نزدیک بود به شهادت برسد. زنده یاد مستشاری و خانواده‌ی ایشان از افراد نیکوکار و خیر رشت بودند. او با بیماران بسیار مدارا می‌کرد و از کسانی که وضع مالی خوبی نداشتند، پول ویزیت دریافت نمی‌کرد. او بارها به آسایشگاه معلولین و سالمندان رشت کمک کرد. وی همچنین چندین باب مغازه متعلق به خانواده را، وقف مسجد بادی‌الله نمود و نیز یک مدرسه‌ی وراثتی متعلق به خانواده را، جهت ایجاد مرکز آموزش قرآن، وقف و در اختیار آموزش و پرورش قرار داد. آخرین کار خیر ایشان، ایجاد یک ساختمان انتقال خون برای اهداء کنندگان بود که با کمک‌های نقدی وی ساخته شد. دکتر مستشاری در سال 1374 از سازمان بانک خون بازنشسته شد در حالی که بیش از 28 سال مدیریت انتقال خون را بر عهده داشتند. وی شخصیتی مردمی و متواضع داشت. به کوچک و بزرگ احترام می‌گذاشت. اهل تکبر و غرور نبود. بی‌بضاعتان را رایگان درمان می‌کرد و عاشق خدمت به مردم بود. دکتر مستشاری در 10 آبان 1397 خورشیدی بر اثر ایست قلبی جان به جان ‌آفرین تسلیم و در قبرستان باغ رضوان رشت به خاک سپرده شد، در حالی که خیل عظیمی از مردم رشت، به یاد او سوگوار و اندوهگین شدند. یادش جاودانه باد.