گزارش خبری مراسم بزرگداشت استاد خمامی زاده

پژوهشکده گیلان شناسی در راستای اهداف خود در جهت تکریم و الگوسازی از شخصیت های ماندگار و ‌ تأثیرگذار با همکاری انجمن مهرورزان گیل، بنیاد ایران شناسی شعبه گیلان، بنیاد فرزانگان امید گیلان، مجمع اسلامی فرهنگیان و انجمن آثار و مفاخر فرهنگی گیلان، مراسم بزرگداشت گیلان شناس پیشکسوت، زنده یاد استاد جعفر خمامی زاده را در عصر روز سه شنبه ۶ شهریور ماه،در پژوهشکده برگزار نمود. در این مراسم که با آیاتی از کلام الله مجید، سرود ملی و پخش کلیپی از استاد خمامی زاده آغاز گردید، ابراهیم شکری، شاعر گیلانی، با خوانش شعری در وصف استاد خمامی زاده گفت: خمامی زاده نمونه بارز یک انسان سخت کوش بود. او برای فرهنگ و هویت فرهنگی گیلان، متحمل زحمات فراوانی شد و نامی نیک از خود به یادگار نهاد. از خدمات این استاد بزرگوار می توان به تکمیل کتابخانه ملی رشت، مشارکت و همفکری در راه اندازی دانشکده علوم انسانی دانشگاه گیلان، ترجمه و نگارش مقالات متعدد اشاره نمود. سپس، دکتر سید هاشم موسوی، رییس پژوهشکده گیلان شناسی ضمن خیرمقدم به حاضران، گفت: استاد خمامی زاده برنامه عشق به زندگی داشت و علاقه به فرهنگ از ویژگی های وی بود و همواره می توان از وی آموخت، استوار می نشست و پایدار می خواند؛ او از نسل ممتاز گیلان و براستی ثروت ملی بود. وی با اشاره به وضعیت حساس کنونی جامعه گفت: خدارا شاکریم که پریشانی احوال ها باعث نشد که یادی از بزرگان نکنیم و ایران مان را دوست نداشته باشیم. در ادامه احمد سمیعی گیلانی، نویسنده و مترجم گیلانی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این مراسم همزمان با سالگرد درگذشت استاد خمامی زاده افزود: سفره ایشان همیشه پر و به روی همگان باز بود. همه معلومات و اندوخته هایش در خدمت ایران بود؛ او از شخصیت های نادر این مرز و بوم بود که عمر خود را صرف گیلان و احیای فرهنگ نمود. سخنران بعدی، نوری کیافر، نویسنده و پژوهشگر گیلانی، انسان را ترکیبی از نیازهای جسمانی و روانی دانست و گفت: هستی انسان در امیال و راه های دستیابی بدانها منعکس می گردد، خمامی زاده همیشه زنده است چرا که فضیلتش چراغ راه ماست. خطاب به وی باید گفت: " سرسبزترین بهار تقدیم تو باد / آوای خوش هزار تقدیم تو باد/ گویند لحظه ایست روئیدن عشق / آن لحظه هزار بار تقدیم تو باد". در ادامه دکتر محمدکاظم یوسف پور، عضو هیأت علمی دانشگاه گیلان، با بیان ویژگی های استاد خمامی زاده اذعان داشت: وی همواره انسان شوخ طبعی بود و هرگز اجازه نمی داد غمی بر دل دوستان بنشیند؛ مرحوم خمامی زاده استاد اخلاق و مجموعه ی خوبی ها و صفات نیکو بود. دکتر محمد باقری، عضو هیأت علمی پژوهشکده تاریخ علم دانشگاه تهران، ضمن برشمردن صفات برجسته این پیشکسوت گیلانی گفت: استاد هنگام ترجمه تنها به متن اکتفا نمی کرد، بلکه با پشتکار به پژوهش در حوزه خاص می پرداخت؛ فقدان این بزرگوار در یاد ما باقیست و راه ایشان سرمشق زندگی آیندگان است. استاد مهرداد، شاعر گیلانی، یار و همراه همیشگی خمامی زاده،با قرائت ابیاتی در وصف وی، عالم را جهان کبیر و انسان را جهان کوچک خواند و مرحوم خمامی زاده را جهانی بزرگ و بافضیلت و معلم فرهنگ دانست. در ادامه محسن آریاپاد، شاعر و ترانه سرای گیلانی به بیان خاطراتی از این نیکوکار فرهنگی پرداخت و به اهمیت شاد بودن نزد وی اشاره نمود. وی با خوانش بیت " جهان گذرگه عشق است و عمر دستاویز/ برای خوب گذشتن از این گذر برخیز" استاد خمامی زاده را مجموعه گرانقدری از فضیلت ها دانست. در انتها دختر مرحوم خمامی زاده، ضمن تشکر و قدردانی از برگزاری این مراسم و حضور سخنرانان، منزل استاد را به محفل آشتی تمامی گروه های کوچک و بزرگ تشبیه نمود و افزود: برای پدرم ایران همچون شمش زر بود و گیلان زمرد آن، رشت الماسی بود کاشته شده در آن زمرد؛ دغدغه پدر فرصت رسیدن به کمال و معرفت جوانان و خدمت به ایران بود. این مراسم با اجرای زنده استاد ناصر وحدتی، پژوهشگر موسیقی و خواننده گیلانی و اهدای سردیس یادمان مراسم و هدایایی به خانواده ایشان، پایان یافت.