گزارش خبری کارگاه دو روزه "شناخت فرهنگ اقوام ایران زمین"

کارگاه دو روزه شناخت فرهنگ اقوام ایران زمین، طی روزهای دوشنبه و سه شنبه 26 و 27 آذر ماه در پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان برگزار گردید. در این کارگاه مهدی خسروی مقدم دبیر کارگاه، مباحث این کارگاه دو روزه را "شناخت فرهنگ اقوام ایران زمین و چگونگی تاثیر آن بر رفتارهای فرهنگی کارگزاران و راهنمایان صنعت گردشگری، فرهنگ خوراک شهر رشت، آشنایی با رموز موفقیت در مدیریت کسب و کار در گردشگری ، دوره مهندسی ذهن با رویکرد ارتباط" عنوان کرد. داوود انصاری از راهنمایان بین المللی گردشگری در این کارگاه گفت :شناخت اقوام در گردشگری مدرن در شغل حساس و پویای گردشگری حائز اهمیت است. وی اظهار داشت: برای راهنمایان گردشگری و مدیران این بخش شناخت از خود و اجتماع خود اهمیت بسیار دارد. وی خاطرنشان کرد: به عنوان راهنمای گردشگری لازم است ابتدا اطلاعاتی از خود، جامعه و محیط پیرامون داشته باشیم و بعد فرامرزی عمل کنیم. دکتر حمید عامریان مدرس گردشگری و مؤلف کتاب در این حوزه، بعنوان سخنران اصلی مراسم، با تاکید بر لزوم فعالیت سمن ها و مؤسسات خصوصی برای توسعه پایدار گردشگری گفت: در همه جای دنیا کار دولت در این بخش حاکمیتی و نظارتی است و کار به بخش خصوصی سپرده شده است. وی بر لزوم بومی سازی علم گردشگری، آموزش نیروهای انسانی بعنوان بزرگترین سرمایه این صنعت متأثر از فرهنگ و هویت ایرانی و انجام پژوهش های شایسته و بایسته در این حوزه تاکید کرد. این استاد گردشگری افزود: باید به حکم فرهنگ ایرانی که در آن مهمان جایگاه والایی دارد به گردشگر و مسافر توجه و رسیدگی کرد. وی بر لزوم ارائه رفتار پالایش شده ایرانی برای تاثیرگذاری بر گردشگران و ترغیب آنان به سفر تاکید کرد. این مدرس حوزه گردشگری در بخش دیگری از سخنانش به غنای فرهنگ خوراک گیلان و تبدیل خوراک گیلان به صورت یک برند بعنوان یک موفقیت در عرصه گردشگری اشاره کرد. حمیدرضا آذرپور، معاون امور گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان نیز در این همایش گفت : تنها راه برون رفت از بن بست اقتصادی موجود در کشور توجه به صنعت گردشگری است . وی با بیان این که صنعت گردشگری در آینده نه چندان دور حرف اول را می زند خاطرنشان کرد: وظیفه هر ایرانی است که برای آینده بهتر کشور و فرزندانش به صنعت گردشگری کمک کند. وی افزود:یکی دو سال پیش سازمان جهانی جهانگردی شعارش این بود که آینده گردشگری در روستاها رقم خواهد خورد . خوشبختانه کشور ما از این بابت وضعیت خوبی دارد و استان گیلان با داشتن 480 روستا در این زمینه غنی ترین استان کشور است. آذرپور از روستاهای اصلخ جان (روستای بدون بیکار)، دیورش، حلیمه جان، جیر سر باقر خاله ( روستای آزمونه پایلوت جایکا در حاشیه تالاب) بعنوان نمونه هایی از ظرفیت های بومگردی استان نام برد.